OM EEN GOEDE KEUZE TE MAKEN, MOET JE WETEN HOE HET ZIT. LAAT JE NIETS WIJSMAKEN. LUISTER NAAR DE FEITEN.
X

WAAROM DOEN WIJ DIT?

De euro en Europa staan ter discussie als nooit tevoren. Om de euro te redden staan Nederlandse belastingbetalers voor grote bedragen garant, terwijl tegelijkertijd iedereen de bezuinigingen in zijn portemonnee voelt.

Steeds meer mensen vragen zich af: waarom? Is er geen andere manier? Terechte vragen. Maar als het gaat om antwoorden hebben makkelijke one-liners en sentiment steeds vaker de overhand. Zeker nu de verkiezingen eraan komen. Daarom zetten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland de feiten op een rij: wat betekenen de euro en Europa voor Nederland.

X

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland. Samen vertegenwoordigen we meer dan 90% van alle ondernemers in dit land. Van bouwbedrijven tot verzekeraars. Van industrie tot landbouw. En van kleine ondernemingen met een paar werknemers tot grote multinationals.

4/8 Geen Europa? Geen Schiphol. Geen haven Rotterdam.

Schiphol en Rotterdam zijn onze ‘gateways to Europe’. De grootste haven van Europa en onze internationale luchthaven zorgen samen met onze andere zeehavens voor 400.000 banen (direct en indirect). Elk jaar dragen ze miljarden bij aan onze economie (zo’n 7% van ons BBP). Dat succes is vooral gebaseerd op hun rol als doorvoerhaven voor miljoenen mensen en producten, die via Rotterdam en Schiphol hun weg vinden naar de rest van Europa.

Zeg je ‘nee’ tegen Europa, dan zeg je nee tegen honderdduizenden banen en een belangrijke bijdrage aan onze economie. Die banen en bijdrage lopen dan groot gevaar.

ONDERNEMERS OVER HET BELANG VAN EUROPA VOOR NEDERLAND